Salgın hastalıklarla savaşabilmek için hastalık yapıcı özelliğe sahip organizma ve virüslerin yok edilmesi veya etkisiz hale getirilmesi işlemine dezenfeksiyon adı verilmektedir. Ekol İlaçlama salgın hastalıklarla mücadelede Gaziantep'te en iyi ilaçlama yöntemleriyle hizmet vermektedir. Koronavirüs salgınından korunmak için geliştirilen yöntemlerle dezenfeksiyon sayesinde yaşam alanlarınızı sağlıklı bir ortama kavuşturuyoruz.
Günümüzde genel olarak kimyasallar kullanılarak yapılan dezenfeksiyon işlemlerini insanlar çok eski tarihlerden itibaren aslında bireysel olarak uygulamakta idiler. Mesela içme sularının kaynatılması işlemi de aslında bir dezenfekte işlemidir. Ciddi bağlamda dezenfeksiyon işlemi ilk olarak 1904 yılının başında tifo salgınına karşı sodyum hipoklorit isimli kimyasal ile klorlama yapılarak başlamış ve hızla yaygınlaşmaya başlamıştır. Gribal enfeksiyonlara bağlı hastalıklar kişiden kişiye bulaşmaktadır. Bu salgın hastalık tipleri son yıllarda toplumsal bir problem haline gelmiş bulunmaktadır. Domuz gribi, Kuş Gribi ve Kovid-19 Virüsü için ciddi önlemler almak zorunda olduğumuz günlerden geçmekteyiz.
Gribe Bağlı Salgın Hastalıklar için Dezenfeksiyon Çeşitleri
Dezenfeksiyon Hizmeti yapılırken uygulanan yöntemleri başlıca şu şekilde sıralayabiliriz.
Kimyasal dezenfektan kullanımı, fiziksel dezenfektanlar, radyasyon ile uygulanan dezenfeksiyon ve mekanik dezenfektanları bunların başlıcalarıdır. Toplu yaşam alanlarında konforlu bir hayat sürmek için Ekol İlaçlama Anteplilere 10 yıldan beri hizmet etmektedir.
Kimyasal Dezenfektanlar
En fazla kullanılan dezenfeksiyon yöntemi kimyasal dezenfektanlar kullanılarak yapılanıdır. Kimyasal dezenfektanlar günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Dezenfektan etkisi var olan çok fazla sayıda kimyasal madde olmasına rağmen, bunlar arasında etki süresi, uygulanabilirlik kriterleri ve de uygulamanın kolaylığı gibi çeşitli şartları sağlayabilen kimyasal madde sayısı oldukça sınırlıdır.
Dezenfeksiyon işlemi sırasında kullanılan başlıca kimyasal dezenfektanlar:
* Aldehitler
* Klor ve klor bileşikleri
* İyot
* Alkoller
* Hidrojen peroksit
* Ozon
* Brom
* Fenoller
* Kuaterner amonyum tuzları